IMAP connects okay but no insertion into Redmine (ideas?)

Added by Doug Bromley over 13 years ago

I've checked my email account and Redmine does connect and read the email. Unfortunately its not entering it into the system.

I've already checked to make sure my email is not a locked account. The email I'm testing is:

---
New Issue
Something wierd happening, blah blah blah.

Project: Wonder Project
Tracker: Bug
Priority: Urgent
Status: New
---

I've run the rake task with --trace but it doesn't give any info. Is there anywhere I can look to see where this ius falling over? Or does anyone know why this may be happening? Ideas, etc?

Replies (10)

RE: IMAP connects okay but no insertion into Redmine (ideas?) - Added by Eric Davis over 13 years ago

Is the mail marked as NEW? Redmine will only check for NEW messages, if it marks one as READ then it didn't match up correctly.

Also is your project identifier, "Wonder Project"? The identifier is not the same as the name. For example:

I'm guessing your email is using the name and not the identifier.

Eric

RE: IMAP connects okay but no insertion into Redmine (ideas?) - Added by Doug Bromley over 13 years ago

Getting nearer - thanks Eric - but still no go.

I've changed the name to the identifier like you said. However, its still not inserting them.

When the mail falls into the inbox its "New". I then run the Rake task shifts the email to a "Read" state. So Redmine is getting in and reading the email - its just not doing anything with it.

RE: IMAP connects okay but no insertion into Redmine (ideas?) - Added by Eric Davis over 13 years ago

Doug Bromley wrote:

When the mail falls into the inbox its "New". I then run the Rake task shifts the email to a "Read" state. So Redmine is getting in and reading the email - its just not doing anything with it.

It looks like there is a bit of logging in MailHandler, can you bump of the log level to debug and paste the output from a failure here?

Eric

RE: IMAP connects okay but no insertion into Redmine (ideas?) - Added by Brad Rushworth over 13 years ago

I thought I might suggest that only emails FROM a registered user's email address are processed by Redmine.

Emails from other email addresses are marked READ then ignored. This annoys me, because it stops me from using Redmine as a support ticket tool in addition to my software development issue tracker.

So, add the user to the system, assign permissions to the user for the project you are trying to email, and make sure the email FROM matches the email in redmine. Then try it again.

Does that help?

RE: IMAP connects okay but no insertion into Redmine (ideas?) - Added by Eric Davis over 13 years ago

Brad Rushworth wrote:

Emails from other email addresses are marked READ then ignored. This annoys me, because it stops me from using Redmine as a support ticket tool in addition to my software development issue tracker.

Brad, that sounds like a great feature request. Maybe add an option (per project) that allows all email but will set the user to a specific user when it's added (e.g. "Customer Request").

Eric

RE: IMAP connects okay but no insertion into Redmine (ideas?) - Added by Jeff Dombach over 13 years ago

I agree that would be a great feature. We might later find out we need a way to filter SPAM.
Jeff

RE: IMAP connects okay but no insertion into Redmine (ideas?) - Added by Eric Davis over 13 years ago

Regarding SPAM, I would just have the server administrator do that before it reaches the IMAP box. That way the administrator can use whatever system or methods they currently use and Redmine would be protected (e.g. whitelist, spamassassin, etc).

Eric

RE: IMAP connects okay but no insertion into Redmine (ideas?) - Added by Brad Rushworth over 13 years ago

Thanks for the support guys. I have created Feature #2230.

RE: IMAP connects okay but no insertion into Redmine (ideas?) - Added by karthikeyan rangaswamy about 13 years ago

Please check one thing.There is a option in Administrator Login called "Custom Fields".You can create custom fields for issues,projects ,users etc.Check that if u r using any Issue Custom field and also r u making that custom field as mandatory while creating the issue.

Just remove the mandatory consition for the issue custom field if any custom field is there.Because if u make an custom field as mandatory.Then u should provide value for the custom field also.Otherwise Model validation fails and Issue wont be created .Right now the issue creation by email facility what redmine provides does not allow the custom fields

So just remove the custom fields for issues and try runing the rake task once again.I think this will solve the problem for u Mr Doug Bromley

RE: IMAP connects okay but no insertion into Redmine (ideas?) - Added by karthikeyan rangaswamy about 13 years ago

Sorry the Custom field should not be mandatory.U can create custom field and make it as optional while creating the issue

(1-10/10)